Als innovatie manager ga je aan de slag met het gedachtegoed van Albron; duurzaam, betaalbaar, gezond en lekker eten & drinken voor iedereen.

Vanuit Stichting Albron investeren we in duurzame voedseltransitie. In 2023 ga jij aan de slag met de focus om kinderen in het basis- en middelbaar onderwijs in contact te brengen met gezonde voeding. Door de juiste stakeholders aan te sluiten, een netwerk te bouwen en inhoudelijk mee te denken met innovaties hebben we slagkracht en maken we impact voor deze doelgroep.

Kom jij impact maken?
Example alt text

Impact maken vanuit een maatschappelijk gedachtegoed

Example alt text

Focus op gezonde voeding binnen het basis- en middelbaar onderwijs

Example alt text

Initiëren van innovaties op het gebied van duurzaam, gezond, lekker & betaalbaar eten & drinken

Functie

Voor de Stichting Albron zoeken wij een Innovatie Manager. In deze functie ga je een cruciale rol spelen in het opzetten van de Albron Accelerator. Als Innovatie manager ben je als kartrekker verantwoordelijk voor de maatschappelijk gedreven projecten met als doel een positieve impact te maken met voeding binnen het Nederlandse basis- en middelbaar onderwijs. Er zijn legio mogelijkheden, voorbeelden zijn; middels een ontbijt op scholen, lesprogramma/workshops in de klas of fieldtrips naar organisaties kinderen (verder) kennis laten maken met gezonde en duurzame voeding.

Een rol met veel vrijheid en verantwoordelijkheid waarin je vanuit de stichting veel maatschappelijke impact kan maken. Als Innovatie manager leg je verantwoording af aan het bestuur van Stichting Albron en schakel je frequent met de stuurgroep met vertegenwoordigers vanuit de BV en de Stichting. Het budget ontstaat vanuit Stichting Albron en wordt jaarlijks aangevuld bij behaalde winst door Albron B.V..

Ben jij de Innovatie manager?

 • Je geeft op natuurlijke wijze invulling aan deze richtinggevende rol.
 • Je hebt een zeer sterk zelf startend vermogen en bent in staat als spin in het web maatschappelijke projecten door te vertalen en concreet invulling aan te geven.
 • Zowel intern als extern weet jij de visie van de stichting goed te verkopen en ben je in staat een sterk netwerk op te bouwen.
 • Je geeft vorm aan branding, in- en externe communicatie en inhoud aan de strategie en werkwijzen van de Albron Accelerator en Stichting Albron.

Vanuit een gezamenlijke strategie gericht op voeding en onderwijs ontwikkel je een jaarplan waarbij je nauw samenwerkt met in- en externe stakeholders om gezamenlijk de projecten te initiëren, op te starten en uit te voeren. Je haalt vanuit overtuiging en ambitie mandaat bij de stuurgroep ten aanzien van de jaarplanning en uitvoeringsstrategie. 

Jouw vraag om te beantwoorden; Hoe maak ik de grootste impact met het beschikbare budget?

vacature Innovatie manager

Stichting Albron

Wat neem je mee?

Benodigde vaardigheden en ervaring

 • WO werk- en denkniveau
 • Ondernemend (selfstarting)
 • Senior gesprekspartner voor partners & bestuur
 • Aantoonbare ervaring met strategie- & projectmanagement
 • Aantoonbare ervaring met het bouwen van netwerken
 • Affiniteit met de duurzame voedseltransitie
 • Pre; ervaring met startups

Competenties

Herken jij jezelf in de volgende competenties?

 • Visie en strategisch inzicht op duurzame ontwikkeling van voeding
 • Uitstekende vaardigheden als verbinden en richting geven
 • Communicatief vaardig, zowel intern als extern
 • Proactief & nieuwsgierig
 • Besluitvaardigheid
 • Organisatiesensitiviteit
 • Procesgericht denken
 • Innovatief en initiatiefrijk

Wat brengt het jou?

Arbeidsvoorwaarden

 • Bij voorkeur als zelfstandige (ZZP-er), initieel 2 dagen per week, oplopend naar 4-5 dagen per week (afhankelijk van de plannen en voortgang)
 • Standplaats: hybride (thuis, met werkplek beschikbaar in De Meern)
 • Dag/uurtarief: nader overeen te komen

Daarnaast

 • Een groot netwerk aan mensen die een bijdrage leveren aan de voedseltransitie
 • Een schaalbare maatschappelijke bijdrage voor de volgende generatie
 • Opzetten van de Albron Accelerator voor projecten nu en in de toekomst

Over Albron

Albron is een Nederlandse foodservice-organisatie met al meer dan100 jaar ervaring. Albron bedenkt, bouwt en runt dagelijks foodconcepten met een verhaal. Op ruim 700 locaties waar mensen studeren, werken, onderweg zijn, winkelen, hun vrije tijd vieren of zorg ontvangen voegen we met eten en drinken sfeer en smaak toe.

Met vele tienduizenden gasten per dag voelt Albron verantwoordelijkheid en hebben we invloed. Daarom lopen we voorop en geven we graag de richting aan. Bij alles wat we doen, willen we dat iedereen er beter van wordt. Onze gasten, onze klanten, onze partners, onze medewerkers en de wereld om ons heen.

Wij zijn een impact organisatie in foodservice

Albron is ruim 100 jaar geleden opgericht om maatschappelijk bij te dragen. Die sociale oorsprong drijft ons vandaag nog steeds. Wij maken sociale impact rondom eten & drinken, voor grote groepen mensen én maken dit persoonlijk. Daarbij hebben we oog voor elkaar en onze de wereld en zijn pas tevreden als het ook echt voor elkaar is. Want “Goed eten is sociaal”.

Stichting Albron

Stichting Albron is 100% eigenaar van Albron BV en investeerder in duurzame voedseltransitie. De unieke eigendomsstructuur weerspiegelt Albron’s visie en ideële achtergrond: winsten die niet opnieuw in Albron BV worden geïnvesteerd, worden uitgekeerd als dividenden aan de stichting om de duurzame voedsteltransitie op gang te brengen met positieve maatschappelijke impact.  

Alle aandelen van Albron zijn in handen van Stichting Albron. Gezamenlijk zetten Albron BV en Stichting Albron zich in voor de voedseltransitie in Nederland: het verduurzamen van de voedselketen, verbeteren van toegang tot goed voedsel én mensen helpen betere keuzes te maken. Stichting Albron richt zich op schaalbare projecten met duurzame impact op de maatschappij.

Albron Accelerator

Stichting Albron wil haar maatschappelijke activiteiten onderbrengen in een projectgroep onder de werktitel Albron Accelerator. Vanuit deze organisatie, zal de Innovatie manager in samenwerking met Albron B.V., projecten gaan ondernemen. 

De Historie

Stichting Albron is ontstaan door een fusie van de Stichting Albron Capelle en de Stichting Albron Utrecht. Deze stichtingen kennen hun oorsprong in de historie van de twee rechtsvoorgangers van het huidige Albron: BRN uit Rotterdam en Service One Catering uit Utrecht. Beide organisaties zijn eind 19e begin 20e eeuw vanuit een ideële achtergrond begonnen met het opzetten en runnen van koffiehuizen. Voorkomen van alcoholmisbruik was toen de belangrijkste drijfveer. Hoewel tegenwoordig dergelijke doelstellingen geen onderdeel meer uitmaken van de statuten, blijven aandacht en inzet voor de gezondheid en het welzijn van mensen binnen en buiten Albron belangrijke waarden binnen het huidige bedrijf.

''In 2023 zal Stichting Albron als prioriteit zich richten op voeding in het basis- en middelbaar onderwijs. Zowel in het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs zijn er aanzienlijke uitdagingen. Stichting Albron zet zich in om scholieren toegang te bieden tot gezonde voeding én hen gezonde eetgewoontes aan te leren. Want genieten van lekker en gezond eten moet voor iedereen toegankelijk zijn!''
Job van der Have

Job van der Have

Voorzitter stichting Albron

Christiane de Jong - vacature innovatie manager stichting Albron

Vacature Innovatie manager

Vragen over de vacature? Stuur een mail naar Christiane de Jong

Christiane De Jong

HR Directeur Albron

Is dit jouw nieuwe functie?

Job alert

Ontvang passende vacatures in jouw inbox